'; Første dag med hjelm på huet. | cHverdagen
37 år gammel tobarnsfar. Jobber til daglig i et eventbyrå som heter GruppeSpesialisten. Sitter i styret i Glommafestivalen og er tidligere utøvende musiker.
Min utfordring
Alternativ til bil. Minst to dager i uka skal jeg sykle til kontoret.

Da var dagen her da. Gjennom en måned har jeg nå sagt ja til å bli med på en “Livstilsendring”, eller iallefall et økt fokus på mer miljøvennlig transport. Alle som deltar i dette prosjektet har satt opp sine personlige mål, og jeg har valgt å sykle til jobb minst to dager i uken. Mulig det er et beskjedent mål, men det er en økning på 100% fra null dager i uken og det må man da si seg fornøyd med. (Så sant man ikke er med på realityshows på TV da. Der har jeg forstått at 110% er øverste tall og at det alltid er viktig å være seg selv 110%) 

Selv bor jeg på Spærlingfeltet og jobber i sentrum. Dette gir en sykkeltur på ca. 7 kilometer til kontoret. Første dag av utfordringen var heldigvis været på vår side så jeg slapp sydvest og pælær. Med bil bruker jeg vanligvis ca. 15 minutter i morgentrafikken og fasit etter dagens sykkeltur er 20 minutter i meget bedagelig tempo. 

Foreløpig er det vanskelig å uttale seg noe særlig om store pluss og minus, men jeg fører opp noen og supplerer ytterligere senere i måneden.

Minus: Fem minutter ekstra vei (er en av de som forvalter morgenminuttene ekstremt nøye)

Pluss: Kunne vinke til køen ved brohodet når jeg passerte dem (video lenger ned i denne saken), litt nærmere naturen enn jeg vanligvis er (luktet både eksos og syriner på veien), traff to gamle bekjente og rakk en kort prat, fergeturen er rett og slett nydelig (og gratis), noe bedre samvittighet, fått lea litt på en kropp som er iferd med å bære preg av kontor-rotte-syndrom.

Foreløpig oppsummert er jo plussiden vesentlig mer fremtredende, men jeg er optimistisk på vegne av minussiden. Skal nok se at det dukker opp et par ting til der. 

Alt i alt: En fin første dag på sykkelsetet.